EMDR 2.0

EMDR Platform is voorzien van een geïntegreerde EMDR-modus waarin verschillende taken opgenomen zijn om het werkgeheugen te belasten. De taken zijn gecreëerd met een instelbare moeilijkheidsgraad en een onvoorspelbaarheid om conform EMDR 2.0 het werkgeheugen zwaar te kunnen belasten. Zo kan de bal behalve van snelheid, ook van bewegingspatroon, kleur en van vorm veranderen. Ook kan de grootte van de vorm ingesteld worden, wat handig is voor cliënten die hun bril tijdens de EMDR-sessie af doen en voor cliënten met een groot beeldscherm. Ook zijn er een aantal standaard achtergrondfoto’s in de EMDR-tools opgenomen, waartussen u tijdens de desensitisatie ad random kunt wisselen. Het is mogelijk om deze standaard foto’s te vervangen door zelfgekozen achtergrondfoto’s. De klinische ervaring leert dat het tonen van neutrale foto’s die voor de cliënt wel trauma-gerelateerd zijn, gecombineerd met afleidende stimuli, zeer effectief is. Een compleet ongerelateerde, bijv. schattige of grappige foto, kan weer vaak helpen bij looping of een blokkerende gedachte.

Er zijn ook diverse auditieve afleidende stimuli opgenomen in de EMDR-modus. Het tempo en het geluidspatroon van de klikjes zijn apart in te stellen. U kunt hierbij kiezen uit verschillende geluidspatronen. Zo kunt u uw cliënt gedurende de desensitisatie ook op auditief vlak blijven verrassen.

Kortom, de EMDR-modus bevat meer dan voldoende visuele en auditieve werkgeheugentaken om uw EMDR-behandelingen optimaal te laten verlopen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op ‘Accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies