Uw EMDR sessie opnemen t.b.v. supervisie

Responsive image

Wij krijgen vaak de vraag van therapeuten hoe ze de sessie kunnen opnemen t.b.v. supervisie en geven u graag hiervoor een tip zodat u dit eenvoudig zelf kunt doen met EMDR Platform. Met de onderstaande beschrijving neemt u eenvoudig de volledige sessie op, dus inclusief de video’s van u en uw cliënt, uw bedieningspaneel én het EMDR minischerm. Op deze manier kan de supervisor de volledige sessie beoordelen.

Waarschuwing: vraag altijd eerst toestemming van uw cliënt en houd ten alle tijden rekening met zijn of haar privacy.  Volg de regels die vanuit uw beroepscode en de wet voor u als zorgverlener hierin van toepassing zijn. De video van de sessie wordt lokaal op uw computer opgenomen, zorg dat uw computer en de opname beveiligd zijn en u de video op een veilige manier deelt met uw supervisor.

 

Stap 1: Download de eenvoudige plug-in voor Chrome of Edge op https://scre.io/ onder het kopje download:

 

Stap 2: Nadat de plug-in in uw browser is geïnstalleerd opent u deze door rechtsboven op het puzzelstukje te klikken:

 

Stap 3: Vervolgens kunt u bij instellingen de taal aanpassen en eventueel uw standaard microfoon kiezen. Een opname starten doet u door te kiezen voor (1) Alleen scherm, (2) Systeem + microfoon en (3) start met opnemen:

 

Stap 4: kies voor (1) een Chrome tabblad, (2) uw EMDR Platform browserblad, (3) inclusief audio en (4) start delen:

 

Stap 5: U ziet nu een blauw kader om uw tabblad waaraan u kunt zien dat uw sessie wordt opgenomen. Aan het eind van de sessie klikt u op delen stoppen om de opname te beëindigen:

 

Stap 6: U slaat de opname op door op Sparen te klikken (een iets te letterlijke vertaling van het Engelse woord ‘Save’), waarna de opname in uw standaard download map te vinden is:

 

Dat is alles. Heel veel succes met uw opname!

Deze website maakt gebruik van cookies

Door op ‘Accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies